Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Bafa Mahallesi'nde, 54 yaşındaki Mehmet Keser mısır tarlasında domuz saldırısı sonucu yaralandı. Olay sonrası çevredeki vatandaşların çağrısıyla sağlık ekipleri bölgeye gelerek Keser’i ambulansla hastaneye kaldırdı. Tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybeden Keser’in vefatı üzerine, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Keser’in kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılacağı bildirildi.
"Kendinizi gizleyin"
Yaban hayatı uzmanı Ahmet Emre Kütükçü'ye göre domuzlardan kaynaklanan olayların Türkiye'nin her yerinde ve her mevsim yaşanabiliyor. Kütükçü, domuz saldırısı olarak adlandırılan olayların birçoğunun aslında hayvanın bilinçli saldırısından ziyade kaçma çabasından kaynaklandığını belirtiyor. Kütükçü, "Domuzlar sürü halinde hareket ediyorlar. Ancak omur yapılarından dolayı vücutlarını bir bütün olarak döndürüyorlar. Yani ani bir şekilde insanla karşılaştıklarında diğer hayvanlar gibi çok hızlı yönlerini değiştiremiyorlar. Bu nedenle bir domuz sürüsüyle karşılaşınca kendinizi gizleyeceğiniz bir ağaç ya da kaya gibi cisim bulup arkasında durmanız lazım. O yanınızdan geçip gidecektir. Yoksa ani ve dar alanda karşılaşmalarda domuz kaçabilmek için insana çarparak yoluna devam edebilir. Sürülerin liderleri de genelde dişi oluyor. Dişi lider de sürüyü koruma güdüsüyle önünde engel gördüğü hedefe saldırabiliyor. Geniş alanlarda ve kendilerini tehdit eden bir durum olmadıkça pek risk teşkil ettikleri görülmüyor. Ege ve Akdeniz kıyısında insanların güneşlendikleri alanlara kadar gelip sakince beslendikleri görülüyor." diyor.
Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Prof. Dr. Başer Cander ise, bu konuda tutulmuş net bir istatistik olmamakla birlikte acil servislere yansıyan vakalara bakıldığında Türkiye'de her yıl ortalama 500 ile 1000 arasında olmak üzere domuz, ayı, kurt gibi yabani türlerden kaynaklanan yaralanmaların yaşandığını belirtiyor.